A Cukrásznyúl nagy nehezen kikászálódott az ágyból és nagyon nem tetszett neki az, amit az ablakból látott: igazi nyálkás, ködös, szürke reggel volt.
Mi segíthet ilyenkor? Bizony, a Horváthilona néni rongyossá használt receptes könyve! Szabadidő hasznos eltöltésére, aztán a kedves család és a szomszédok megörvendeztetésére egészen kiváló gyakorlat egy finom Vaníliakifli elkészítése.
Semmi extra nem kell hozzá, csupán
25 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált mandula helyett dió, mert az van itthon
és a végére újabb 10 dkg vaníliás cukorral ízesített porcukor.
Próbáljuk minél kevesebbet gyúrni, ugyanis a kézmeleg nem tesz jót az ilyen vajas sütiknek. Ezért én először a vajat a liszttel a robotgép késes szeletelőjével dolgoztam össze. Utána pedig helyes kis kifliket formálunk belőlük, és sütjük.
A végére nagyon fontos tudnivaló: nem kell neki sok sütés, amikor a kiflik széle világosbarna, ki kell venni a sütőből! Ilyenkor még nagyon törékeny, de pár perc hűlés után megkeményedik. Ekkor forgatjuk a porcukorba.
Itt a végeredmény:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése