http://www.roadtopastry.com/blog/
Nála is hasonlóan indult az egész. Egy szép napon elgondolkozott, hogy egy alig pár összetevőből álló sütemény darabonkénti ára vajon miért kerül min. 1 euróba?! Ez nekem is sokszor megfordult a fejemben a provanszi évem alatt. Miért ennyire drága egy macaron, és mi teszi annyira különlegesen finommá? Na, aztán egy szép napon megpróbálkoztam a sütésével. Katasztrófa volt. :) Íme, egy kép az egyetlen darabról, ami picit is hasonlít egy igazi macaronra.
És innentől lett kihívássá a dolog. Hosszas keresgetés után Rob receptje alapján újra megsütöttem (ekkor már cukorhőmérővel felszerelve) és határozottan jobb lett az eredmény.
Azóta is nagyon szeretem elkészíteni, hiszen ez eddig még mindenkinek ízlett! Apró bökkenő csak az, hogy Magyarországon az őrölt mandula felháborítóan drága. Ha legközelebb Angliában járok, hozok majd haza pár kilóval..
Rob blogjáról különben már más dolgokat is megsütöttem, nagyon pontosak és alaposak a leírások és szemet gyönyörködtetőek a fotók. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése